Τρίτη 6 Σεπτεμβρίου 2016

ΚΑΤΑΡΓΗΘΗΚΕ ΤΟ ΕΜΒΟΛΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΦΥΜΑΤΙΩΣΗ

Σωστά (πολύ σωστά) καταργήθηκε ο καθολικός εμβολιασμός των μαθητών της Α' Δημοτικού έναντι της φυματίωσης. Ένας εμβολιασμός αναχρονιστικός και άστοχα τοποθετημένος χρονικά. Σας παραθέτω συνέντευξη μας στην εφημερίδα ΘΕΣΣΑΛΙΑ. Η συνέντευξη δόθηκε αρχές Μαίου. Δημοσιεύτηκε στο κυριακάτικο φύλλο της 15ης Μαίου 2016. Η συνέντευξη υποστήριζε ανοικτά την άποψη, ότι το εμβόλιο πρέπει να καταργηθεί και ότι πρέπει πια να εμβολιάζονται μόνο οι ομάδες υψηλού κινδύνου !

Την επομένη (Δευτέρα 16 Μαίου) , το Υπουργείο Υγείας εκδίδει εγκύκλιο που λέει ότι....το εμβόλιο καταργείται και θα γίνεται πλεον επιλεκτικός μόνο εμβολιασμός.

Φυσικά, το Υπουργείο δεν περίμενε να διαβάσει την δική μας γνώμη (που δεν είναι καν δική μας, απλά την υιοθετούμε απόλυτα) , αλλά όλο αυτό δίνει ένα αισιόδοξο μήνυμα : Η παιδιατρική μπορεί και πρέπει να αλλάξει ! 

Επόμενο στοίχημα : Η πλήρης κατάργηση της Mantoux (δοκιμασία φυματινοαντίδρασης).  

Δεν βρίσκουμε καμμία απολύτως αξία στην αδιάκριτη τέλεση της στο σύνολο των νηπίων. Λόγω αυτής της επιμονής, πολλοί γονείς λανθασμένα έχουν την εντύπωση ότι και η Mantoux είναι "κάτι σαν εμβόλιο". Η Mantoux είναι ένα τεστ, απλά ένα εργαλείο δηλαδή στα χέρια του παιδιάτρου, το οποίο χρησιμοποιείται ως διαγνωστικό μέσο σε περιπτώσεις διερεύνησης συγκεκριμένων συμπτωμάτων (παρατεινόμενο εμπύρετο, χρόνιος βήχας, στασιμότητα κτλ). Δεν καταλαβαίνουμε ως εκ τούτου, γιατί πρέπει να πουμε ότι κάθε παιδί που γίνεται 4 ετών θα πρέπει να κάνει απαραίτητα και από μια Mantoux. Όχι, θα κάνει ΜΟΝΟ το παιδί το οποίο στοχευμένα το διερευνούμε για κάτι. Ξέρω τι θα σκεφτείτε μερικοί..."Με αυτόν τον τρόπο θα χάσουμε από το ιατρείο αρκετές επισκέψεις". Δεν πειράζει. Θα κερδίσουμε σε λογική. Και αυτό μετράει από μόνο του για κάτι, έτσι δεν είναι ;

ΚΑΙ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙ Η ΕΓΚΥΚΛΙΟΣ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗΣ ΤΟΥ ΜΑΖΙΚΟΥ ΕΜΒΟΛΙΑΣΜΟΥ



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σχόλιο σας :